Squid game koekjes: zo maak je ze

© Canva/Smart Brothers

Ook zo van fan van de Netflix serie Squid games? En zou je zelf ook wel eens poging willen wagen ? Dan is dit je kans! Wij weten namelijk precies hoe je de Squid game koekjes, ook wel ppopgi, dalgona-koek of honeycomp genoemd, zelf kunt maken.

Squid Game

Voor iedereen die serie nog niet heeft gezien, hier een kleine samenvatting waarin we niet al te veel zullen prijsgeven.
Een groep volwassenen wordt naar een onbewoond eiland gebracht om daar diverse kinderspelletjes te spelen. Dat klinkt gezellig zou je zeggen, maar niks is minder waar. Wanneer je een spel verliest moet je het namelijk met de dood bekopen. Via vreselijke afvalrace worden de deelnemers een voor een geëlimineerd tot dat er nog maar 3 spelers over zijn. Wat staat er op het spel? Een grote prijzenpot waar de kansarme deelnemers vrijwillig voor strijden. Wat gruwelijk denk je nu! Klopt, maar wel gruwelijk goed!

Ppopgi

In een van de spelletjes staat het de ppopgi centraal. Dit Zuid-Koreaanse koekje wordt regelmatig uitgedeeld bij scholen. Kinderen kiezen een vormpje en vervolgens wordt het vormpje in een mal gedrukt en uitgehard. Wie het vormpje uit de mal kan eten zonder dat het breekt, krijgt een speeltje of gratis ppopgi.

In Squid games doen de volwassen precies hetzelfde, alleen spelen ze daar niet voor een gratis nieuwe ppopgi maar spelen ze om te blijven leven. Sinds de Squid games op Netflix staat, is het koekje razend populair. Op verschillende social media kanalen is te zien hoe mensen de suikerkoekjes maken om ze vervolgens, zoals in de serie, met een naald eruit te prikken.

Het recept is simpel, het koekje bestaat alleen uit suiker! Verder heb je nodig: een pollepel, bakpapier, snuf bakpoeder, een kleine pan, een vormpje naar keuze.
Alles bij de hand? Dan kunnen we aan de slag!

Bereiding:
-Doe 2 el suiker in een pannetje en roer goed. Zorg dat de suiker smelt en gelijkmatig karamelliseert. Houd de suiker goed in de gaten, het mengsel brandt snel aan!
-Wanneer de suiker bruin is verkleurd, voeg je een snuf bakpoeder toe. Blijf goed roeren!
-Als het goed is ontstaat er een goud-beige kleur, giet het mengel op een vel bakpapier
-Tel 10 tot 15 seconden en duw, voordat de suiker hard wordt, het koekje plat met de pollepel
-Pak je vormpje erbij en duw deze, niet te hard, in het koekje.

Is zelf ppopgi maken toch niet zo jouw ding? Of vind je de Squid game koekjes gewoon niet lekker? Bekijk dan snel rubriek onderzoek waarin we de Allerlekkerste pepernoten en kruidnoten voor jullie hebben geselecteerd. Zo weet je precies welke kruidnoten of pepernoten je in huis moet halen. Je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn! 😉