Allerlekkerste Magere Kwark

allerlekkerste kwark

Van het eten van spinazie word je groot en sterk. En hoewel het klopt dat het eten van groentes met een hoog nitraatgehalte goed voor je zijn, ga je het met borden spinazie à la crème niet redden. Wil jij de Popeye van je lokale sportschool worden? Dan moet je aan de magere kwark.

Het is niet alleen je fitnessverslaafde buurjongen die elke dag voor het slapen gaan een bak met eiwitten naar binnen werkt, er zijn steeds meer mensen die hun schaaltje yoghurt verruilen voor een kommetje kwark. En hoewel yoghurt ook eiwitten bevat, is het eiwitgehalte in magere kwark beduidend hoger. Naast dat eiwitten goed voor je zijn, zorgen ze er ook voor dat je langer verzadigd bent en minder snel de neiging hebt om te gaan snaaien.

En als je toch besluit de voorraadkast te plunderen, zorg er dan in ieder geval voor dat je de Allerlekkerste producten in huis hebt. Wat dacht je van een lekker stuk karamel zeezout chocolade?😉

Dus of je nu spieren wilt kweken of hard op weg bent naar een figuur à la Olijfje, magere kwark should do the trick. Wij zochten uit welke de Allerlekkerste is.

Onderzoeksselectie

  • Campina milde magere kwark
  • AH Franse magere kwark
  • Konings magere naturel kwark
  • Milbona magere Franse kwark
  • Jumbo Franse kwark mager

De Allerlekkerste magere kwark  

Magere kwark bestaat enkel uit melk die is aangezuurd met melkzuurbactiëren. Nu denk je misschien, dan lijkt alle kwark toch op elkaar? Dan heb je het mis! Er zijn in zowel in de smaak als in de structuur grote verschillen. Tijdens onze zoektocht naar de Allerlekkerste zijn we op zoek naar een kwark met een lichtzure iets wat zoetige smaak en een dikke structuur. Na enige discussie vinden bij FrieslandCampina waar we naar op zoek zijn en bekronen we de milde magere kwark van Campina tot de grote favoriet. De kwark van de zuivelgigant is zoetig van smaak, heeft een aangename structuur en is lekker romig.

Vet romig

Ook de kwark van de Jumbo is er een om mee naar huis te nemen. Er valt weinig aan te merken op het huismerk van de supermarktketen, de kwark heeft een romige friszure smaak en een goede structuur.

Deze romigheid proeven we echter niet in de kwark van de AH en als we een blik werpen op de etiketten zien we waarom. Zowel in de kwark van Campina als in die van de Jumbo zit een klein percentage vet (0,1 gram/0,5 gram  per 100 gram) en dat komt de smaak zeer ten goede. Daargelaten heeft de kwark van de AH een prima structuur en aangename smaak.

Vetarm en romig, ons hoor je niet klagen

Ook de kwark van Konings hapt lekker weg, al moet je wel iets beter je best doen. Wat betreft de smaak is Konings minstens zo goed als de kwark van Campina maar de (te) vaste structuur wordt niet door iedereen van het testpanel als prettig ervaren. Mocht je juist houden van een (hele) stevige, kwark, kies dan vooral voor Konings!

Zure bedoening

Klagen doen we echter wel tijdens het testen van de Milbona kwark van de Lidl. Wat ons als eerste opvalt is de vloeibare structuur, deze is vergelijkbaar met de structuur van halfvolle yoghurt. En mocht je na het lezen van dit artikel alsnog besluiten Milbona een kans te geven, dan zul je merken dat de kwark na een verloop van tijd ook als magere yoghurt door zou kunnen gaan. Ook over de smaak is het testpanel niet enthousiast. De kwark is erg zuur en hiermee bedoelen we niet de fijne zure smaak die je terugvindt in een yoghurt heeft. Kortom een grote tegenvaller.

Tip van de redactie:
Nu je weet met welke kwark je je ochtend het beste kan beginnen, kun je je kwark pimpen met allerlei lekkere toppings. Wat dacht je van banaan en pindakaas? of roodfruit met kokos? Presenteer je ontbijt in deze leuke schaaltjes en je ontbijtje is op en top instagrammable.