Magere kwark lekker maken: onze tips

magere kwark lekker maken

Magere kwark is zonder topping best wel plain. Toch kun je met een paar simpele toevoegingen je bakje kwark een flinke upgrade geven. Goed nieuws, je hoeft hiervoor niet eens naar de winkel want veel van deze producten heb je waarschijnlijk al in huis. Wij doken onze keukenkastjes in en zette onze favorieten toppings voor jullie op een rij.

(Diepvries)fruit

Denk aan bosbessen, aardbeien of bramen. Handig is dat je deze fruitsoorten ook uit de diepvries kunt halen. Zo heb je heel het jaar door vers fruit voor in je kwark.

Pindakaas

Wellicht minder geschikt als toetje, maar heerlijk voor een stevig ontbijt.  Check wel eerst welke pindakaas je moet gebruiken in ons onderzoek naar de Allerlekkerste pindakaas 😉 Ook super lekker met wat plakjes banaan!

Koekjes

Kies je favoriete koekje uit in de supermarkt en doe hem in stukjes door je kwark. Ga wel voor een stevig koekje die lekker kruimelt, een zacht koekje is minder geschikt. 
Tip van de redactie:
amaretti koekjes, Galette wafels, koffie wafels

Jam

Lekker om je kwark wat zoeter te maken. Kies eens wat anders dan aardbeiden jam, er zijn namelijk vele soorten jam verkrijgbaar in de supermarkt. Wat dacht je van vijgen-, kersen- of gemberjam?

M&M’s

Hou je ook zo van een MCFlurry? Dan raden wij je aan wat M&M’s te crushen en deze door je kwark te roeren. Mega lekker én ook nog eens ‘gezond’.

Kruidnoten

De kans is groot dat je thuis al een zak hebt liggen. Verkruimel ze in stukjes of laat ze heel, het is aan jou. Wil je er nog meer een feestje van maken? Gebruik dan chocolade kruidnoten.
Tip van de redactie: Wil je weten welke kruidnoten je in huis moet halen? Lees ons onderzoek over de Allerlekkerste kruidnoten

Stoofpeertjes

We zitten midden in het seizoen van de stoofperen. Wellicht heb je een pannetje op staan of brengt dit artikel je op ideeën, maar stoofpeertjes gaan perfect samen met magere kwark. Laat ze wel even afkoelen voordat je ze gebruikt.

Kun je niet kiezen uit de bovenstaande toppings? Combineer! Wat dacht je van amaretti koekjes en roodfruit? Kruidnoten met stoofpeertjes? Galette wafels met kersenjam? Of M&M’s met pindakaas?
Naast het pimpen van je kwark is een goede basis uiteraard een vereiste, bekijk hier de Allerlekkerste magere kwark

Heb je suggesties voor toppings? Laat het ons weten!