Lekkere toppings voor op je burger: onze tips

lekkere toppings voor op je burger

Classic American

Uienringen – Bacon – Cheddar – Augurk – Tomaat – Ijsbergsla

Simpel maar ó zo lekker. Met deze toppings maak een een echte Amerikaanse klassieker. Bak de bacon knapperig en bak de uien op een laag vuur gaar, zo krijgen ze een heerlijke zoete smaak. Uiteraard is je real American niet compleet zonder een flinke dot ketchup en mayonaise.

Tip: ook lekker met een gebakken ei

Veggie

Gegrilde Paprika – Gegrilde courgette – Hummus – Halloumi – Veldsla 

Hoewel een burger over het algemeen een ‘ongezond’ imago heeft, is deze veggie burger hartstikke gezond. Zet je grillplan op het vuur en grillen maar! Door courgette te grillen ontstaat er een lekker rooksmaakje en dit gaat perfect samen met de zoetigheid van de gegrilde paprika. Maak de burger af met een paar plakken gegrilde halloumi, deze geeft de burger wat extra pit.

Tip: van zwarte bonen maak je een heerlijke burger. Geen zin of tijd om zelf aan de slag te gaan? Lees dan ons onderzoek naar de Allerlekkerste vegaburger

Mexican

Avocado – Tomatensalsa – Mais – Rode ui – Jalapenõs – Sour cream
Zin in Mexicaans vanavond? Verruil je tortillas voor een broodje en voeg je favorieten ingrediënten uit de Mexicaanse keuken toe. Van de avocado, gesnipperde ui en wat peper en zout maar je in no time een lekkere guacamole. Blus de jalepenõs af met een flinke lepel sour cream of crème fraîche en smullen maar!

Tip: wat dacht je van pulled pork tussen je broodje?

Italian

Zongedroogde tomaat – Rucola – Buffelmozarella – Pesto – Pijnboompitten – Basilicum

Wellicht beledigen we nu menig Italiaan met deze Italian burger, maar Mamma mia dit is een topper! Kies een goede groene pesto en rooster (kort) wat pijnboompitten in een pan. Kies je altijd een Mozzarella van koemelk? Niet meer doen, een buffelmozzaralla heeft veel meer smaak en voegt echt iets toe aan je burger.

Tip: maak je Italian burger compleet met een ciabatta broodje of Italiaanse bol.

Greek

Feta – Tzaziki – Gegrilde aubergine – cherrytomaten – Honing – Ijsbergsla

Ben je fan van de Griekse keuken? Dan is deze Griekse burger iets voor jou! Gril de aubergine plakken rondom tot er een mooie grilstreep ontstaat en rooster de cherrytomaten. Beleg je broodje met de ijsbergsla, de gegrilde groenten en verkruimel er wat feta overheen en maak het af met wat honing. Genieten op z’n Grieks!

Tip: lekker met Turks brood of  een (groot) pita broodje 

Indonesisch

Gekookt ei – Gebakken uitjes – Spitskool – Tempe – Pindasaus

Ik zie je fronsen, Indonesisch eten op een burger? Jazeker! Deze burger is geïnspireerd op het Indonesische gerecht gadogado, een groentegerecht met pindasaus. Tempé (ook wel tempeh) is net als tofu gemaakt van sojabonen, alleen worden er bij tempeh hele sojabonen gebruikt waardoor deze vleesvervanger een iets stevigere structuur heeft. De bereiding is heel eenvoudig, snijdt de tempe in dunne plakjes en bak ze met wat olie op een middelhoog vuur in ongeveer 5 min gaar.

Tip: vervang je burger door een flinke plak tofu

Kun je niet kiezen? Go multiculti. Kies je favoriete toppings en bouw zo je ideale burger. Wij zijn erg benieuwd hoe jullie perfecte burger eruit ziet, heb je tips of suggesties? Laat het ons weten!