Allerlekkerste Karamel Zeezout Chocolade

allerlekkerste karamel zeezout chocolade

Karamel-zeezout. Wie houdt er niet van? De combinatie van de zoete karamel met de kick van zout is voor velen onweerstaanbaar. Combineer dit met een goede chocolade en je hebt een match made in heaven.
Wij besloten onderzoek te doen naar deze perfecte combinatie van suiker, zout en vet en hebben voor jullie uitgezocht wat nou de Allerlekkerste Karamel-zeezout chocolade is.

Onderzoeksselectie

  • Lindt Excellence
  • Moser Roth
  • Tony’s Chocolonely
  • Godiva
  • Verkade

De Allerlekkerste karamel-zeezout chocolade

Als je de sobere chocoladerepen van Lindt tussen de overige schreeuwende chocoladerepen in het schap ziet liggen, zou je wat betreft de looks niet meteen voor Lindt kiezen. Ons testpanel adviseert je dit juist wel te doen, want als je deze reep eenmaal hebt geproefd wil je nooit meer anders.

De klassieke verpakking en de gouden belettering maakt dat de chocoladereep een bepaalde mate van decadentie uitstraalt. Dit is niet zonder reden, bij Lindt weten ze wel raadt met chocolade. Door het hoge cacaogehalte komt de karamelsmaak goed tot zijn recht en net wanneer je denkt dat het niet meer beter kan, krijg je een subtiele  kick van het zeezout. Dit maakt Lindt Excellence Caramel à La pointe de sel de Allerlekkerste.

 

Ben je benieuwd  naar de overige onderzoeksresultaten? En vraag je je af wie de grote verliezer is? Lees snel verder.

Moser Roth is enkel verkrijgbaar bij de Aldi en is daarom wat minder bekend. Dat is jammer, want niet alleen de vormgeving maar ook de smaak doet ons denken aan de Allerlekkerste Karamel-zeezout chocoladereep van Lindt. Het cacaogehalte is net als bij die van Lindt hoog en zelfs nog iets hoger. En zoals we bij Lindt al concludeerden lijkt dit het geheim te zijn voor goede karamel-zeezout chocolade. Het hoge percentage aan boterkaramel (16%) maakt de chocolade voor sommige leden van het testpanel net iets te zoet en daarom eindigt deze grote onbekende op een verdienstelijke tweede plek.

Tony Chocolonely is misschien wel het populairste chocolademerk op dit moment. Het zijn niet alleen de uitgesproken verpakkingen, bijzondere smaken en de kwalitatief goede chocolade die Tony Chocolonely zo geliefd maakt, er is meer aan de hand. Tony onderscheidt zich van de rest door, ondanks het veelvuldig uitlichten van het beladen onderwerp van hun missie (100% slaafvrije chocolade), positiviteit uit te stralen. Wanneer je een reep van Tony koopt heb je het werkelijk het gevoel dat je een goede daad heb verricht. Dus ben je een groot liefhebber van chocola én wil je karmapunten scoren? Bekijk dan deze grootverpakkingen

Nu naar de smaak van de melk karamel zeezout chocoladereep. De chocolade is van uitstekende kwaliteit, maar het zijn de (te) grote brokken zeezout waar ons panel over struikelt. Tevens is het zeezout ongelijk verdeeld waardoor je soms het idee hebt dat je enkel melkchocolade aan het eten bent. Dat is absoluut geen straf, maar niet waar we naar op zoek zijn in ons onderzoek. Dit maakt dan ook dat Tony Chocolonely eindigt op een, toch wat onverwachte, derde plek in onze zoektocht naar de Allerlekkerste.

Hemels

Godiva, wat godsgeschenk betekent, ligt nog niet zo heel lang in de schappen bij de Albert Heijn. Door de hemelsblauwe stijlvolle verpakking lijkt het inderdaad alsof  je een geschenk van god in handen hebt en de chocoladereep trok dan ook meteen onze aandacht. De smaak viel echter wat tegen en als je het etiket goed bestudeert weet je waarom. De reep scoort vergeleken met de andere chocoladerepen uit de test het laagst in het cacaogehalte en, op Verkade na, het hoogst in suiker. Daarnaast ontbreekt de karamelsmaak ondanks dat er voor 12% aan karamelstukjes in de reep verwerkt zit. De salted caramel van Godiva is een prima chocoladereep, maar een godsgeschenk? die bewering kun je met een korreltje zout nemen.

De salted caramel van Godiva is een prima chocoladereep, maar een godsgeschenk? Die bewering kun je met een korreltje zout nemen

Grote verliezer

De verwachtingen waren hooggespannen bij het oerhollandse merk voor koek en chocolade. Denk je aan Verkade, dan denk je aan chocoladeletters op Sinterklaasavond. Toch lijkt het erop dat wanneer het aankomt op ‘nieuwe’ smaken, Verkade de (stoom)boot heeft gemist. De karamel-zeezout chocoladereep werd door het testpanel als teleurstellend ontvangen. Van alle chocoladerepen heeft de reep van Verkade het hoogste suikergehalte per 100 gram en dit proef je. En alhoewel ons testpanel niet vies is van een beetje suiker, waren ze het er unaniem over eens dat de chocoladereep te zoet is en de grote verliezer is in ons onderzoek naar de Allerlekkerste karamel-zeezout chocolade.