Goedkoop Boodschappen doen: zo doe je dat

goedkoop boodschappen doen

Het zijn dure tijden. De energieprijzen rijzen de pan uit, de benzine wordt als maar duurder en nu zijn ook de boodschappen aan de beurt. Om verschillende redenen zullen we de komende maanden gaan merken dat sommige producten sterk in prijs gaan stijgen. Zo zijn onder andere de prijs voor grondstoffen als suiker en granen fors omhoog gegaan. Daarbij komt dat het stijgen van de energieprijzen ook nog eens zorgt voor prijsstijgingen in de supermarkt. Denk maar eens aan alles wat in de kas wordt geteeld of de ovens die worden gebruikt voor het bakken van brood.

Kortom bereid je er maar op voor dat je diep in de buidel moet gaan tasten. Toch zijn we niet helemaal kansloos tegen de prijsstijgingen, er zijn namelijk slimme manieren om kosten te drukken en goedkoop boodschappen te doen. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder voor onze tips.

  1. Kijk naar aanbiedingen

    Wil je op de hoogte zijn van de laatste aanbiedingen? Dan is het tijd om de ‘nee’ sticker van je brievenbus te halen. Verzamel elke week de folders van supermarkten in je buurt en ga vergelijken. Wil je de sticker toch liever laten zitten, dan kun je de folders ook online bekijken. Waak er wel voor dat je alleen koopt wat je nodig hebt! Laat je niet verleiden tot aantrekkelijke aanbiedingen van producten die je normaal nooit in huis haalt.

  2. Wekelijks menu

    Ga nooit zonder boodschappenlijst naar de supermarkt. Controleer je voorraad, noteer wat moet worden aangevuld en ga daarna pas op (oorlogs)pad. Het loont om een wekelijks menu te maken en alleen te halen wat je nodig hebt. Je kunt ook op basis van de aanbiedingen het menu aanpassen. Ben je gek op curry met bloemkool maar is de broccoli deze week in de aanbieding? Wees dan creatief en verruil de bloemkool een keer voor broccoli.

  3. Bezoek verschillende supermarkten

    Het vergt misschien wat tijd, maar dit gaat je enorm helpen om goedkoop boodschappen te doen. Het is bijvoorbeeld geen verrassing dat de Lidl goedkoper is net zijn groenten en fruit dan de Albert Heijn. En vergeet ook vooral de buitenlandse supermarkten niet!
    Maar let op, controleer voordat je op pad gaat altijd de aanbiedingen.

  4. Kijk naar beneden

    Supermarkten hebben maar een doel: jou zo veel mogelijk geld laten uitgeven. Om die reden staan de duurdere A-merken op ooghoogte en goedkope merken helemaal onderin. Kijk naar beneden en probeer A-merken te vermijden, vaak is er enkel en verchil in prijs en niet in kwaliteit. Wederom, houd de folder bij de hand!

  5. Vega in plaats van vlees

    Heb je al een tijdje het voornemen minder vlees te eten? Dan is nu het moment om hier werk van te maken. Er wordt vaak gedacht dat vegetarisch net zo duur of zelfs duurder is dan vlees, maar dit klopt niet helemaal. Er zijn verschillende vegetarische producten zoals eieren, tofu of peulvruchten die een stuk goedkoper zijn dan vlees
    Tip: op zoek naar lekkere vegetarische producten? Wij weten welke vegatarische burger de Allerlekkerste is! 

  6. Vriesvak

    Wil je je niet laten verleiden door frituursnacks en de talloze ijs smaken en sla je daarom het vriesvak liever over? Loop toch maar even terug. Producten zoals vis en groenten zijn vaak een stuk goedkoper, en net zo gezond, wanneer ze ingevroren zijn. Pas wel op met groenten in blik, hier is vaak suiker en zout aan toegevoegd.

  7. Apps en smaarprogramma’s

    Tegenwoordig heeft elke supermarkt een app of spaarprogramma waarin je kunt sparen voor gratis producten, extra korting of andere voordelen. Installeer de app van je favoriete supermarkt of ga ouderwets bonnetjes knippen. Je zult zien dat je veel zult besparen. Daarnaast zijn er ook apps die alle geld terug acties (cash back) voor je selecteren. Een bekende app hiervoor is ‘Scoupy’

  8.  Markt

    Vergeet je wekelijkse markt niet. Maak elke week een rondje en kijk welke producten er voordelig zijn. Vaak wordt de prijs op het einde van de dag nog verder verlaagt en worden producten als groenten en fruit nog goedkoper. Het loont dus om een uur tot half uur voor sluitingstijd nog even langs te gaan.

Hopelijk helpen de bovenstaande tips jullie om goedkoop boodschappen te doen en de uitgaven wat te beperken. Ben je zelf een echte cheapskate en heb je een gouden tip om kosten te besparen? Laat het ons weten!